Uitgebekerd na wedstrijd van het seizoen

Moe van het fanatieke coachen kwam ik gisteren zeer tevreden thuis. We speelden donderdagavond onze beker wedstrijd tegen het 1e damesteam van White Demons. Gezien de posities op de 2 ranglijsten een opgave waar ik wel tegenop zag. White Demons staat 4e in de 1e klasse met 14 uit 10 Wij staan laatste in de 3e klasse met 2 uit 7

Fijke was ziek geweest, Astrid had zondag haar vinger gekneusd, Christel speelt nog met een ingepakte knie, Linde zit me nog teveel met ijs op de knie, Laura heeft ook nog knieproblemen. Dat helpt natuurlijk niet om de snelle Demons bij te houden.

Tactiek aangepast door vooral goed en compact te verdedigen en niet te ver uitstappen.
Aanvallend niet op snelheid gaan, want dan valt de helft na 20 minuten voor dood neer.
In de aanval goede druk uitvoeren en vooral slim spelen en vertrouwen op de kracht en creativiteit van de opbouwers.

Ik kan niet naders zeggen dan: goede tactiek en meer dan prima uitgevoerd door echt iedereen. Heel hard gewerkt ondanks het gebrek aan pure snelheid. Enne aanvallend ook veel en veel beter dan alle voorgaande wedstrijden.

De eerste helft ging tot 8-8 gewoon gelijk op en het was stil op de tribunes. (mooi)
White demons profiteerde van enkele vermoeidheidsfoutjes en liep uit naar 12-9

Het was 11-9 geweest als we niet zo eerlijk waren, maar mijn assistente die de stand wel uitstekend bij hield, corrigeerde de stand eerlijk.
Ze is nu nog geschrokken van de boze uitbrander die ik ze daarvoor gaf. Dat deze uitbrander gespeeld was begreep niet iedereen. Ik kan zo acteur worden haha. Iedereen keek mij aan en zei toen lachend: ‘ja ze heeft gelijk, het is 12-9’. Sorry Jaimy :)

Het gaatje bleef en met de rust was het 16-11. 11 doelpunten. Zondag hadden we er 9 in een hele wedstrijd.

In de 2e helft een zelfde beeld. Knokken voor iedere bal. Af en toe slordige ballen die meteen afgestraft werden, maar verder een zeer gedisciplineerd team dat alle kansen die ze kregen ook eens een keer goed afmaakte. Ik ben blij dat Jaimy de stand bijhield, want zoveel doelpunten zijn wij niet gewend. (Ik kan er wel aan gaan wennen als het mag)
Eindstand 32-24. Wow 24 doelpunten. Daar kunnen we echt trots op zijn.

Hoewel iedereen echt goed heeft gespeeld als team, wil ik er 3 noemen die er voor mij uitsprongen.
Laura v Ree moest kennelijk wat positieve agressie kwijt, want ze heeft echt goed verdedigd en met een mooie assist op Astrid ook een mooi doelpunt mee voorbereid.
Linda knokte om een bal en hield deze spectaculair vallend nog mooi binnen de lijnen. Daarbij gooiden ze 2 pingels hard achter de goede keepster van White Demons.
Als laatste ‘Speedy’ wat een positieve energie en doorzettingsvermogen.

Oh nee, nog 1. De scheidsrechter was subliem. Aardige kerel en nog heel goed ook.

Meiden een fijne kerst. De 27e trainen we nog 1 keer dit jaar om de gourmet eraf te werken.
Daarna zien we elkaar weer in het nieuwe om de 2e helft van de competitie te gaan knallen voor de punten die we verdienen.