Offday

Er was vandaag helaas niets te zien van de vechtlust die we tentoon spreidde tegen Avanti. Let wel, het was niet slecht, maar we waren niet scherp. In een mum van tijd was het 0-4 en toen begon het pas te draaien in de verdediging. Maar dan loop je tegen een ploeg als Saturnus toch echt achter de feiten aan.

Het was ook pittig, maar daar hou ik van. Het is niet erg als er van beide kanten op het randje wordt gespeeld als de scheidsrechter het nog zo in de hand kan houden. Er werd van beide kanten hard verdedigd, maar naar een overtreding van Marrit sloegen bij een speelster van Saturnus ineens de stoppen door en duwde Marrit van achteren hard in de rug waardoor zij omver gekegeld werd. Wat een onnodig domme actie! Het leverde haar een terechte rode kaart op.

Het gebeurde aan het einde van de 1e helft, dus veel profijt konden we er niet uithalen. Dat lukte aanvallend gezien sowieso niet, want met een overvloed aan ballen over, naast en vooral op de paal of lat leverde de 1e helft een dramatische 3 doelpunten op. 3 is wel heel matig.

In de rust afgesproken dat we meer met snelheid moesten spelen, niet voor de 1e kans gaan en systemen inzetten.
dat heeft 5 minuten geduurd en daarna vervielen we weer in knallen, geen systemen inzetten en slordig balverlies. Er werd wel een stuk fanatieker verdedigd en er waren wel een paar goede breaks die succesvol waren, dus dat geeft weer hoop.

Maar ik moet ook eerlijk zijn dat Saturnus gewoon de hele wedstrijd de bovenliggende partij was. Zij waren wel scherp in de afronding en wij niet. It’s as simple as that!

Niks positiefs te melden? Jawel. Waar de tegenstander zichzelf nogal eens verloor in gemekker en afreageren, hebben onze meiden geen krimp gegeven. Respect!!!

Ook bij slechte wedstrijden wordt de matchmuts gewoon uitgedeeld want ik vond dat Marrit vandaag echt uitblonk in teamplay en snoeihard werken. Als de rest volgende wedstrijd ook weer scherp is, dan zou het zomaar moeten lukken om Helios wel te verslaan.

Eindstand 9-18 (Fijke 2; Marrit 2; Wendy 2; Anne 1; Suzan 1; Linda 1)