10de overwinning op rij voor Witte Ster 35-18 (19-9)

Na de overwinning vorige wedstrijd tegen de kampioen, stond vandaag het duel tegen de degradant op het programma. Witte Ster was nagenoeg compleet, alleen Rik Coenders was afwezig door verplichtingen bij de Beach-handbalploeg. Het moeilijk aan een wedstrijd spelen waar het niveauverschil groot is, is om het eigen spel te spelen en het eigen niveau te behalen. Dat op zichzelf was al een mooie doelstelling. De winning streak van Witte Ster was ook een doel, namelijk om de ongeslagen 2de helft van het seizoen, vast te houden.


Het eerste doel, om het eigen spel te spelen, is redelijk geslaagd. Helaas niet de gehele wedstrijd maar grotendeels wel, Witte Ster probeerde waar mogelijk op tempo te spelen, echter had het wel tijd nodig om op gang te komen. Toen de aanvallen eenmaal gingen lopen was de ruststand van 19-9 dan ook een goede afspiegeling van de kwaliteitsverschillen.


De start van de tweede helft was rommelig, Witte Ster ging offensiever spelen om meer druk op de bal te krijgen en zodoende Eemland (of BDC tegenwoordig weer) fouten te laten maken. Dat liep niet zoals gewenst. Nadat Witte Ster daar 7 minuten voor nodig had, ging de trein weer lopen. Vooral de laatste 10 minuten liep Witte Ster verder uit op BDC en de eindstand van 35-18 was vooral interessant omdat Ardjoen Mangre het team en zichzelf op een rondje trakteerde bij het 30ste doelpunt.


Vandaag was ook het debuut van Bas Kuijsters in heren 1 van Witte Ster. Hij is nu nog speler van heren A, echter laat hij op de trainingen regelmatig zien, dat hij toekomstig speler van Heren 1 zal zijn. Bas had een rendement van 100% bij zijn debuut, mooie cijfers om mee te beginnen. Davey Kuijten speelde vandaag minder dan normaal, hij kon echter in die tijd wel 1/3 van de doelpunten maken voor Witte Ster, met een rendement van 100% was het dan ook weer genieten op de rechterflank vandaag. Al met al heeft Witte Ster in een rommelig seizoen zich goed laten zien in de 1ste divisie, winnen van de kampioen, minder verliespunten dan de 2de promovendus (PSV) en een 6de plek met gemiddeld 5 wedstrijden minder gespeeld dan de teams om hen heen.