Fraaie overwinning Witte Ster op frivool spelend Aalsmeer 3 29-37 (14-16)

Witte Ster speelde vandaag tegen een frivool spelend Aalsmeer. We wisten vooraf dat zij graag met 7 aanvallers spelen en de keeper er dan uithalen. Helaas konden we dit in de training niet oefenen en dus kwam het oefenen in de wedstrijd. Het was even wennen aan hun spelletje, echter was het de afronding in de aanval, die voor de achterstand zorgde in het begin. Typisch gevalletje van keeper inschieten. De keeper stond goed te keepen op de lage schoten, toen zij overstapten naar schoten hoog, vielen de doelpunten wat makkelijker. Ondanks dat bleef het wat onrustig in de dekking en zo verliefd e stand van 4-1 naar 6-5 en toen weer naar 11-7 10 minuten voor tijd. De snelheid ging omhoog bij Witte Ster waar vooral de omschakeling, na een doelpunt of een redding, er voor zorgde dat zij langzaam terugkwamen voor de rust. De ruststand van 14-16 was dan ook vooral een opsteker voor Witte Ster, die de smaak te pakken had.


De start van de tweede helft kon wel eens beslissend zijn, de laatste weken zijn er dan 10 minuten waarin we achter de feiten aanlopen en we niet in het ritme komen. Tegen een Aalsmeer kan dat funest zijn. De basis begon weer, kreeg het vertrouwen en liet in 10 minuten zien dat zij toch redelijk makkelijk wegliepen bij Aalsmeer. De snelheid van Davey Kuijten, de passes van Kevin Okkers, de reddingen van Stijn van Gulik, de sper van Thijs de Weert waardoor Ardoen Mangre er verschillende keren gewoon door de dekking heen kon lopen zorgden voor een mooie voorsprong. Witte Ster is erg goed in de omschakeling en het spelen op snelheid, dit was vorige week de reden van de (nipte) overwinning. Vandaag was het de reden voor het uitlopen op Aalsmeer. Zo stond het 18-25 na 40 minuten spelen. Aalsmeer ging variƫren in het laatste gedeelte, weer met keeper er uit, mandekking etc. Het was dit keer niet genoeg, na het uitvallen van Sven van Weesenbeek kwam Danny van Irsel er in, hij liet zien dat snelheid, sprongkracht en een verwoestend schot, een hoog rendement kan behalen. Hij was samen met Davey Kuijten de smaakmaker in het laatste gedeelte van de wedstrijd. Het laatste gedeelte kwam Xam Croonen weer in het veld, Xam is dit seizoen een garantie voor succes gebleken. In alle wedstrijden dat hij meedeed, wist witte Ster te winnen. Zo ook vandaag, mede dankzij een penalty die hij tegenhield en nog enkele reddingen, kwam Witte ster op een 29-37 eindstand uit.

Mooi om te noemen, hoe fijn het is als scheidsrechters de regels hanteren en daar niet mee marchanderen. Ook fijn dat een scheidsrechter emotie snapt en er wederzijds respect is en geen hautaine houding gepresenteerd wordt. Het was bevorderend voor het handbalspel in ieder geval, volgens mij zou dat ook altijd het doel moeten zijn.