HS1 Witte Ster – DWS

Na een kwakkelende week waarin Corona toch wat invloed had op de trainingsopkomst en zelfs de wedstrijdselectie. 2 basisspelers konden vandaag niet aansluiten i.v.m. ziekte en er waren 3 spelers die 2 wedstrijden achter elkaar moesten spelen en derhalve een goede ‘warming-up’ in de benen hadden.
Ondanks dit was de start van Witte Ster indrukwekkend. Na een rustig begin werd duidelijk dat de snelheid er weer goed in zat. Na 10 minuten stond het 8-4 door voornamelijk de snelle tegenaanval die erg goed werd uitgespeeld. Die voorsprong werd redelijk makkelijk behouden tot de rust (17-14).


De tweede helft kenmerkte zich door veel 2-minuten tijdstraffen bij Witte Ster, zodoende kon DWS bijblijven en bleef de voorsprong tot een minimum van 2 doelpunten gehandhaafd. Na 36 minuten spelen zat Kevin Okkers nog op de bank toen de beslissende fase van Witte Ster zich aankondigde. Binnen 8 minuten, waarin eerst nog in ondertal gespeeld werd, wist Witte Ster van 22-20 naar 29-21 uit te lopen. Dit was uiteindelijk voldoende voor de winst. DWS scoorde 7 penalty’s vandaag omdat zij er veel kregen vandaag. Zo ook konden zij 14 minuten in overtal spelen. De data bekeken leek het erop alsof Witte Ster stevig handbal liet zien t.o.v. DWS. Optisch gezien was het verschil echter niet zo groot als deze data doet vermoeden. DWS probeerde op het laatst nog heel offensief te verdedigen. Mensen die Witte Ster kennen gaan zo niet spelen aangezien zij zeer goed gebruik maken van de ruimte. Zo ook vandaag. Er werd over en weer nog wel gescoord maar de overwinning kwam niet meer in gevaar, eindstand 34-30.


Wat vervelend was dat Pierre de Bont tijdens een aanvallende actie op de voet van een tegenstander landde en uitviel. Naar het laat uitzien is hij voor enkele weken uitgeschakeld. Ook Tim van Olst viel vandaag uit door een klap op zijn adamsappel. De 2 punten zijn dus verdiend zelfs met het uitvallen van verschillende spelers en de zieke mensen thuis.