Makkelijke overwinning tegen degradatie vechtend Artemis 35-26 (18-11)

Het affiche van de wedstrijd was er niet één om naar huis te schrijven, Artemis is druk doende om degradatie te voorkomen en Witte Ster had als doel om vooral lekker te handballen. Die 2 stroken niet echt met elkaar en dat bleek ook in de wedstrijd. Witte Ster nam het voortouw in de wedstrijd en de kwaliteit was vandaag voldoende om gedurende de hele wedstrijd langzaam uit te lopen. Uiteindelijk eindigde dit met een 9 punten voorsprong en was derhalve dan ook volledig terecht. Het uitvallen van Danny van Irsel in het begin van de wedstrijd, die de laatste tijd goed in vorm was, was wel een aderlating voor Witte Ster, vooral in het snelle spel van Witte Ster. Witte Ster die vandaag sowieso al gehavend aan de start stonden vanwege het missen van Roy Meijs, Martijn Meijs,Thijs de Weert en Rik Coenders om verschillende redenen moesten het dus met een smalle selectie doen.


De eerste helft, die eindigde in 18-11 gaf duidelijk de verhoudingen weer, het werd af en toe wat grimmig doordat de scheidsrechters niet stabiel waren in het geven van de straffen, waardoor er vraagtekens kwamen wanneer wel en wanneer mag iets nou niet. Het was de taak van Witte Ster om zich daar verre van te houden en vooral te focussen op zichzelf. Uiteindelijk is dit wel gelukt aangezien er (gelukkig) geen rode kaart uitgedeeld is. Stijn van Gulik stond vandaag zijn gemiddelde omhoog te halen. Vorige week hield hij nog 46% van de ballen tegen, vandaag was dat zelfs 52%. Het spel dat Witte Ster wil spelen, begint niet voor niks bij Stijn.
Wat Witte Ster vandaag erg goed deed, was de snelheid te benutten, die zij in de heenwedstrijd te weinig gebruikt hadden. Dit zorgde er verschillende keren voor dat bij een doelpunt van Artemis, Witte Ster binnen 5 seconde alweer een doelpunt aan de andere kant had gemaakt. Zo was het doelpunt van Tim van Olst, in de tweede helft, geklokt 1,75 seconde na het fluitsignaal. Op de training zijn er oefenvormen waarbij er binnen 7 seconde gescoord moet worden, dat was vandaag verschillende keren echt niet nodig.


Vlak voor het einde van de wedstrijd werd er wederom een oefenvorm ingegooid, in dit geval ging het er niet om dat we scoorde, maar vooral hoe we scoorde, het plezier waar het ons om te doen was, was van ieders gezicht af te lezen.
Vanwege de afwezigheid van Roy Meijs stond Pierre de Bont vandaag weer in de basis, en hoe, Pierre had vanaf het begin zijn vorm weer volledig terug en kwam regelmatig ver boven de dekking van Artemis uit om doeltreffende uit te halen. En als laatste, het wordt langzaam een patroon, kwam Xam Kroonen weer het veld in om (jawel) een penalty te stoppen. En zo geschiedde, Xam die enkel meedoet als Witte Ster punten pakt, ging vandaag wederom naar huis met 2 punten in de pocket. Idee voor de trainer van volgend jaar, om hier iets mee te doen. De huidige trainer, Guido Torenbeek, zal komend jaar bij Swift Helmond (dames 1) aan het roer staan, hij heeft hier voor gekozen in het kader van de reisafstanden die bij Witte Ster (die landelijk spelen) te groot zijn in relatie tot zijn gezinsleven.