Verzwakte Witte Ster pakt punt bij titelkandidaat psv.(29-29)

Met een voorbereiding die niet optimaal genoemd kan worden begon Witte Ster aan hun 3de wedstrijd dit kalenderjaar. Tim van Olst, toch een van de aanjagers bij Witte ster als het om snelheid gaat, is voor langere tijd uitgeschakeld. Doel was dan ook vooral om lekker te gaan handballen. Die boodschap was duidelijk, Witte Ster begon zeer sterk aan dit duel. Rik Coenders stond als een beer in de goal te keepen en pas na 10 minuten wist psv voor het eerst Rik te passeren. Witte ster had er toen al 5 ballen in liggen. Kortom, de start was erg goed. Pas bij 2-7 kwam psv een beetje op gang. Hun linkeropbouwer, Twan van Kesteren, kreeg het toen op zijn heupen en het momentum kwam toen bij psv te liggen, zodoende kwam psv weer dichterbij. Bij rust was het bij een stand van 11-11 dan ook weer gelijk, mede door een fantastisch keepende Rik Coenders, die zelfs een penalty stopte, de terugkomende bal die opgepakt werd door de penalty nemer en nogmaals afrondde, ook stopte.


De tweede helft moest anders, voornamelijk de snelheid moest weer teruggebracht worden, de kracht van Witte Ster, waar te weinig gebruikt van werd gemaakt in de eerste helft. De tweede helft kenmerkte zich door een echte strijd. Het ging nagenoeg de hele tweede helft gelijk op met een maximum verschil van 2 doelpunten rond de 44ste minuut. Witte Ster bracht de snelheid terug waarbij soms erg mooie doelpunten in de combinatie gemaakt werden. Opvallend was dat in deze fysiek harde wedstrijd er maar 3 (totaal) 2 minuten tijdstraffen gegeven werden. Als er niet op tempo gespeeld werd was het vaak Kevin Okkers die met zijn verwoestende schoten, doel trof. Al met al was het voor het publiek een spannende wedstrijd. Het zou op de laatste 5 minuten aan moeten komen.


2,5 minuut voor tijd schoot Kevin Okkers wederom raak en maakte de 27-28. Vlak voor het einde, kwam Witte Ster op voorsprong het was zaak om in de dekking de wedstrijd te winnen. Sven van Weesenbeek dekte de gevaarlijke schutter van psv, Twan van Kesteren uit, omdat daar het meeste gevaar van kwam. Psv heeft echter meer spelers en zo werd het 28-28 met nog iets meer dan 1 minuut te gaan. Het zou inderdaad aankomen op de laatste minuut in dit geval. Witte Ster had de bal en na 40 seconde voor tijd kwam er een time-out voor Witte Ster. Er werd een bepaald concept afgesproken waar we nog 40 seconde de tijd voor hadden. 1 schot zou de winst kunnen betekenen of in ieder geval nog een gelijk spel. De scheidsrechter gaven het signaal om door te spelen en Witte Ster zette aan. Door een fout van de coach die met 7 veldspelers wilde spelen in de laatste 20 seconde, kreeg psv de bal met nog 20 seconde te spelen. De rollen waren nu omgedraaid. Psv koos ervoor om met 7 veldspelers te spelen en zij hadden nu nog 1 afronding. Eenmaal gelijk spel was voor Witte Ster nu nog het maximaal haalbare. Zij zouden in ieder geval die laatste aanval moeten afslaan. Twan van Kesteren werd weer vastgezet en psv moest het elders zoeken. 7 seconde voor tijd kwam Maarten Renders omhoog voor een schot, dat via het blok richting doel ging. Rik Coenders die fantastisch keepte vandaag kwam er met zijn vingers ook nog aan, zou de bal over het doel gaan of net niet….helaas, het werd 29-28 voor psv 5 seconde voor tijd. psv was in de jubelmood.

Maar…..een wedstrijd is pas over als er afgefloten worden. Niet toevallig waren Rik Coenders en Kevin Okkers dan ook de laatste vandaag die een stempel op de wedstrijd konden drukken. Rik handelde zoals verwacht en gooide de bal in een streep naar Kevin Okkers, die zoals elke keer, klaar stond voor de snelle middenuit. Kevin Okkers aarzelde niet en stuurde een van zijn kanonskogels richting de goal van psv, dat niet bemand was door een keeper, aangezien zij met 7 veldspelers speelde. De bal trof doel en er werd afgefloten door de goed leidende scheidsrechters. Het was jammer dat psv in de laatste 20 seconde de kans cadeau kreeg om de wedstrijd naar zich toe te trekken terwijl Witte Ster die kans zelf verdiend had. Met het nieuwe scenario werd echter zeer professioneel omgegaan en zodoende was het gelijkspel een goede afspiegeling van de hele wedstrijd.