HS1 Oliveo- Witte Ster

Opnieuw verlies voor Witte Ster in een wedstrijd met veel doelpunten.
Witte Ster begon de eerste helft redelijk tegen Oliveo. Het was een gelijk opgaande wedstrijd waar er veel gescoord werd. Het was zaak om in de defensie het verschil te maken. Na een kwartier maakte Sven van Weesenbeek 9-12 en dat was de grootste voorsprong van Witte Ster in de eerste helft. De eerste helft kenmerkte zich door onnodige fouten van Witte Ster waar Oliveo in de omschakeling goed gebruik van maakte. Daardoor ging Witte Ster de rust in met een kleine voorsprong van 16-17.


De start van de tweede helft was uiteindelijk bepalend voor het verlies van Witte Ster vanavond. Er werd nog wel door Pierre de Bont gescoord (16-18) gelijk na rust echter daarna waren het de missers van Witte Ster die Oliveo de kans gaf om in de omschakeling te scoren. Daar bovenop kwam nog een 2 minuten tijdstraf die er voor zorgde dat na 10 minuten in de 2de helft, Witte Ster tegen een 22-18 achterstand aankeek. Witte Ster bleek niet in staat om dit om te draaien. In een wedstrijd die wat chaotischer werd naarmate de tijd verstreek en het schouwspel minder aantrekkelijk maakte, kon Witte Ster geen vuist maken tegen Oliveo.

Het werd daarna een gelijkopgaande strijd waarin hetzelfde recept gehanteerd werd: Witte Ster maakte fouten of rondde hun vrije kansen niet af, waarbij Oliveo dit in de omschakeling wel deed. Toen een kwartier voor tijd er een dubbele 2-minuten straf werd uitgedeeld en Oliveo tot een 6 doelpunten voorsprong kon komen, leek de wedstrijd gespeeld.
Witte Ster was daarna niet bij machte om dit nog om te draaien en de eindstand van 36-30 was dan ook een pijnlijke boodschap voor Witte Ster. Oliveo wist vandaag 10 keer te scoren uit een snelle tegenaanval! Iets waar Witte Ster normaal ook de doelpunten uit haalt. Waar er vorige week nog 4 penalty’s gemist werden, vlogen zij er dit maal wel allemaal (5) in, dankzij Davey Kuijten. Komende week heeft Witte Ster rust om daarna de belangrijke wedstrijd tegen DWS te gaan spelen.